Werkwijze

Voorafgaand aan het eerste consult

Ik werk met een digitaal dossier, waarin jouw gegevens veilig worden opgeslagen. Dat dossier geeft ons tevens de mogelijkheid om een aantal zaken nog vóór het eerste consult te regelen.
Nadat je een eerste afspraak bij mij hebt gepland, ontvang je van mij dan ook 3 mails:
1 – Een bevestigingsmail van de eerste afspraak met daarbij een vragenlijst die je voorafgaand aan het consult invult.
2 – Een link om de behandelovereenkomst te ondertekenen.
3 – Een link om je gegevens in het digitale dossier aan te vullen.

Indien de aanmelding je zoon of dochter betreft en er is sprake van gedeeld gezag, dan moet de behandelovereenkomst door beide gezaghebbenden ondertekend worden.

Het eerste consult

Een homeopathisch consult is een uitgebreid gesprek, waarin ik niet alleen alle ins en outs van je klacht wil weten, maar waarin ik ook een beeld van jou als persoon wil krijgen. Dat is belangrijk, omdat het middel dat ik uitzoek, heel specifiek bij jou past, zoals jij bent – met alle klachten en karakteristieken die bij jou horen.
Zo kan het bijvoorbeeld van belang zijn om te weten welke terugkerende dromen je hebt, waar je angstig voor bent, hoe je je boosheid uit, hoe het met je stoelgang gaat, enzovoorts. Zelfs als je alleen voor een zere knie komt (bij wijze van spreken), wil ik heel veel van je weten. Want jouw zere knie heeft waarschijnlijk een ander middel nodig dan de zere knie van je buurman.
Het eerste consult duurt ongeveer 1,5 uur. Aan het einde van ons eerste consult plannen we gelijk een afspraak voor het vervolgconsult.

Na het eerste consult

Na ons gesprek maak ik een analyse van wat je me hebt verteld. Het kan zo zijn dat ik tijdens of na die uitwerking nog vragen heb. Zijn dat er weinig, dan neem ik even contact met je op. Zijn dat er veel, dan maak ik graag een afspraak voor een tweede consult op korte termijn.
Op basis van alle verzamelde informatie kom ik vervolgens tot een homeopathisch geneesmiddel. Uiteraard krijg je van mij een beschrijving hoe je het middel dient in te nemen, en adviezen over wat wel en niet te doen gedurende de homeopathische behandeling.

Vervolg van de behandeling

Nadat je het middel hebt ingenomen, hebben we contact met elkaar om kort te evalueren hoe het met je gaat. Daar maken we afspraken over tijdens het eerste consult, óf ik leg dat uit in de beschrijving die ik je toestuur. Na dat (bij voorkeur telefonische) contact verstrijken enkele weken waarin je de voortgang van je klachten bijhoudt.
Onze volgende consulten duren ongeveer een uur. We bespreken dan wat je hebt ervaren na inname van het middel en hoe het je sinds het vorige consult is vergaan. Het is mogelijk dat tijdens de behandeling oude klachten opnieuw de kop opsteken. Dit is niet iets om bang voor te zijn, dat is juist het teken dat je systeem bezig is te genezen. Indien je veel hinder ondervindt van die tijdelijk terugkerende klacht, neem je contact met me op zodat ik kan beoordelen of homeopathisch ingrijpen nodig is.

Gedurende de behandeling vind ik het erg belangrijk dat je de vrijheid voelt en neemt om me te bellen met vragen of twijfels. Blijf daar niet mee lopen! Een telefoontje is zó gepleegd en dat kan je onzekerheid mogelijk direct wegnemen. Liever een keer teveel contact, dan te weinig.