Vedelring 137a - Etten-Leur

06 25 23 24 70

Mijn Homeopaat

Caroline Nuiten-Zielhorst

Werkwijze

Lees hier meer over mijn werkwijze en wat je kunt verwachten als je bij mij komt voor een consult.

Voorafgaand aan het eerste consult

Ik werk met een digitaal dossier, waarin jouw gegevens veilig worden opgeslagen. Dat dossier geeft ons tevens de mogelijkheid om een aantal zaken nog vóór het eerste consult te regelen.

Nadat je een eerste afspraak bij mij hebt gepland, ontvang je van mij dan ook 3 mails:

  1. Een bevestigingsmail van de eerste afspraak;
  2. Een korte vragenlijst die je voorafgaand aan het consult invult;
  3. Een link om je gegevens in het digitale dossier aan te vullen.
  4. Indien de aanmelding je zoon of dochter betreft en er is sprake van gedeeld gezag, dan moet een behandelovereenkomst door beide gezaghebbenden ondertekend worden.

Het eerste consult

Een homeopathisch consult is een uitgebreid gesprek, waarin ik niet alleen alle ins en outs van je klacht wil weten, maar waarin ik ook een beeld van jou als persoon wil krijgen. Dat is belangrijk, omdat het middel dat ik uitzoek, heel specifiek bij jou past, zoals jij bent – met alle klachten en karakteristieken die bij jou horen.

Zo kan het bijvoorbeeld van belang zijn om te weten welke terugkerende dromen je hebt, waar je angstig voor bent, hoe je je boosheid uit, hoe het met je stoelgang gaat, enzovoorts. Zelfs als je alleen voor een zere knie komt (bij wijze van spreken), wil ik heel veel van je weten. Want jouw zere knie heeft heel waarschijnlijk een ander middel nodig dan de zere knie van je buurman.

Het eerste consult duurt ongeveer 1,5 uur. Aan het einde van ons eerste consult plannen we gelijk een afspraak voor het vervolgconsult.

Na het eerste consult

Na ons gesprek maak ik een analyse van wat je me hebt verteld. Het kan zo zijn dat ik tijdens of na die uitwerking nog vragen heb. Zijn dat er weinig maar wel dringende vragen, dan neem ik even contact met je op. Zijn dat er veel, dan maak ik graag een afspraak voor een tweede consult op korte termijn. 
In de vervolgconsulten kom ik ook regelmatig terug op zaken die we nog wat verder moeten uitdiepen.

Op basis van alle verzamelde informatie kom ik tot een homeopathisch geneesmiddel. Uiteraard krijg je van mij een beschrijving hoe je het middel dient in te nemen, en adviezen over wat wel en niet te doen gedurende de homeopathische behandeling.

Vervolg van de behandeling​

Nadat je het middel hebt ingenomen, hebben we contact met elkaar om kort te evalueren hoe het met je gaat. Daar maken we afspraken over tijdens het eerste consult, óf ik leg dat uit in de beschrijving die ik je toestuur. Na dat contact verstrijken enkele weken waarin je de voortgang van je klachten zelf bijhoudt.

Onze volgende consulten duren ongeveer een uur. We bespreken dan wat je hebt ervaren na inname van het middel en hoe het je sinds het vorige consult is vergaan. Het is mogelijk dat tijdens de behandeling oude klachten opnieuw de kop opsteken. Dit is niet iets om bang voor te zijn, dat is juist het teken dat je systeem bezig is te herstellen en een nieuwe balans zoekt.

Indien je veel hinder ondervindt van een tijdelijk terugkerende klacht, neem je contact met me op zodat ik kan beoordelen of homeopathisch ingrijpen nodig is.

Veel gestelde vragen over homeopathie

Medicijnen

In alle gevallen zit er een stof in, die zó is verdund en geschud dat we bij bepaalde sterktes niet meer kunnen aantonen dat die stof werkelijk nog materieel in het water aanwezig is. Hoe werkt het dan? Tot voor kort gingen we ervan uit dat het water de informatie van de basisstof heeft overgenomen en op die manier het systeem ‘vertelt’ wat er moet gebeuren. Emoto heeft veel onderzoek gedaan naar het geheugen van water, mocht je daar meer over willen weten. Maar recent onderzoek toont aan dat nano-deeltjes van de stof in homeopathische verdunningen aanwezig zijn. Homeopathie is dus waarschijnlijk gewoon Nano-technologie! 🙂

De korrel waar de homeopathische (dus geschudde) verdunning op wordt uitgegoten, is gemaakt van melksuiker. Die korrel wordt doorgaans opgelost in water ingenomen. Ik stuur je een uitleg toe hoe je het middel kunt innemen (zie ook werkwijze).

In het flesje dat je van me krijgt, zit gedemineraliseerd water met enkele druppels alcohol 90% om het middel langere tijd te kunnen bewaren.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nieuwe klachten

Er zijn meerdere scenario’s mogelijk die ik niet allemaal zal bespreken, want dan zitten we al wel echt diep in de homeopathie. Maar ik schets de meest voor de hand liggende mogelijkheid:

De meest waarschijnlijke reden, is dat het middel juist is en dat je klachten krijgt die je eerder in je leven hebt gehad. Voor jou als cliënt is het uiteraard niet fijn, want je dacht dat je van die klacht af was. Maar voor de homeopaat is het goed nieuws! Het is namelijk zo dat we bij de behandeling van klachten met de meest actuele klacht beginnen, en langzaam werken we terug in de tijd. Dus klachten die je eerder in je leven had, komen later in de behandeling aan bod. Als oude klachten terugkomen, betekent dat dus dat het middel passend is en je systeem aan de gang is gezet.
Goed om te weten: die klacht gaat ‘vanzelf’ weer over. Heb je er echt veel last van, geef dat dan aan! Vaak is het mogelijk een tussenstap te maken om de teruggekomen klacht eerst te verhelpen, voor we verdergaan met de ingezette behandeling.

Het is dus heel belangrijk om gedurende de homeopathische behandeling goed bij te houden welke klachten zich aandienen, hoe de ziekte zich ontwikkelt, zodat je dat met je homeopaat kunt bespreken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.